Huurkoop, Rent to Buy woningen in Spanje

Huurkoop, Rent to Buy woningen in Spanje. wat bedoelen wij hiermee ?

Huren om te kopen (ook bekend als Rent to Buy) is een contractuele afspraak waarbij een woning wordt verhuurd voor een bepaalde periode, met de optie om de woning te kopen voor een vooraf overeengekomen prijs gedurende die periode. De eerste (deposit) betaling en alle betaalde huur tijdens de huurperiode worden in mindering gebracht op de vooraf overeengekomen verkoopprijs op het moment van aankoop.   

Hoe werkt deze Rent to Buy constructie in de praktijk ?

  • Kom de aankoop prijs overeen met de verkoper van de woning.
  • Spreek een termijn af waarbinnen u het onroerend goed wilt kopen. Meestal ligt deze termijn tussen de 12-36 maanden maar hiervan kan in samenspraak met de verkoper natuurlijk afgeweken worden.
  • Spreek vooraf een aanbetaling (deposit) af. Gebruikelijk ligt een aanbetaling tussen 15% – 25% van de koopprijs.
  • Spreek een maandelijks huurbedrag af, de betaalde huur tijdens de periode van Rent To Buy wordt uiteindelijk op het moment van aankoop op de overeengekomen aankoopprijs in mindering gebracht.
  • Teken een contract op basis van de hierboven afgesproken bedragen, het contract is een privé contract en hiervoor hoeft men dus niet naar de notaris, het is wel verstandig  om een advocaat in te schakelen om u juridisch te ondersteunen bij deze overeenkomst. ( wij kunnen je daar uiteraard bij helpen.
  • Ontvang de sleutels van uw nieuwe huis. Zodra de contracten zijn ondertekenend en de betalingen zijn voldaan ontvangt u de sleutels van uw nieuwe woning en kunt u er gaan wonen.
  • Koop de woning binnen de afgesproken termijn. Op de vastgestelde datum in het contract gaat u samen met de verkoper naar de notaris. U betaald daar de afgesproken aankoopprijs waarbij alle betaalde huur en de eerste aanbetaling in mindering wordt gebracht op de vooraf afgesproken aankoopprijs.

Samenvattend stelt deze aanpak kopers in staat om hun nieuwe huis in Spanje te kopen met een aanbetaling van slechts 15%-25% en met renteloze maandelijkse betalingen gedurende de huurperiode.

Let op ! Wanneer u besluit de woning alsnog niet te kopen dan raakt u de aanbetaling en de betaalde huur kwijt. Deze worden dan door verkoper gebruikt als compensatie. 

Huurkoop, Rent to Buy woningen in Spanje.

Hieronder ons meest actuele aanbod van huurkoop, Rent to Buy woningen in Spanje.

Huurkoop, Rent to Buy woningen in Spanje

Neem contact met ons op als je vragen hebt over een ( bepaalde ) Rent to Buy woning in Spanje.

Red Rose Property Spain
Call +34 602 627 580 WhatsApp
Huurkoop, rent to buy woningen in Spanje

Jouw Spaanse Makelaar

Als Nederlandse makelaar in Spanje hebben wij naast onze Rent to Buy woningen ook een groot assortiment huizen in Spanje te koop staan. Neem eens een kijkje in ons aanbod van Spaanse huizen welke op dit moment te koop staan in Malaga, Granada, Alicante en Murcia in Spanje.

Jouw Spaanse Makelaar “ontzorgt” reeds vele jaren potientiële huizenkopers in Spanje.

Compare listings

Compare